Artykuł sponsorowany
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść artykułu i osobiste poglądy autora.
Podkłady cukiernicze, na których w kawiarniach oraz cukierniach umieszczane są wypieki, sprawdzą się w wielu miejscach. Mogą po nie sięgnąć nie tylko osoby prowadzące działalność, ale także osoby prywatne. To świetne rozwiązanie podczas uroczystości tj. dożynki czy kiermasz, gdzie potrzebujemy liczne podkładki pod własnoręcznie zrobione torty, ciasta oraz muffinki. Pozwolą one nam na położenie ciast bezpośrednio na obrusie. Gdzie jeszcze przydadzą się podkłady cukiernicze?
Podkłady cukiernicze, na których umieścimy nasze wypieki tj. torty, ciasta owocowe, babeczki oraz inne przepyszne słodkości pozwolą nam jeszcze bardziej wyeksponować wyroby cukiernicze. Większości gości lub klientów nie trzeba szczególnie zachęcać do skosztowania naszych wypieków – prędzej próbują oni powstrzymać się przed spożyciem dodatkowych kalorii. Warto jednak zadbać o to, aby wszelkiego rodzaju torty ładnie się prezentowały. Zarówno starannie wykonana dekoracja tortu, jak i to, w jaki sposób go wyeksponujemy na półkach cukierni, kawiarni czy też restauracji, świadczy o naszym profesjonalizmie.
Dekoracyjne podkłady cukiernicze pozwalają na przekładanie tortów oraz innych ciast z jednego miejsca na drugie. Zmiana miejsca w witrynie w przypadku ciast nie powinna nam sprawiać większych trudności. Przełożenie tortu z kremem – o delikatnej teksturze, dość dużej masie oraz przede wszystkim z przepiękną dekoracją, którą możemy zniszczyć jednym dotknięciem, może być sporym wyzwaniem. W tym przypadku warto sięgnąć po podkłady cukiernicze nie tylko ze względu na eleganckie wyeksponowanie naszych wyrobów. Podkłady na torty oraz inne ciasta są po prostu niezwykle praktyczne. Sprawdzają się one także, gdy chcemy zapakować tort do pudełka. Nasi klienci z pewnością docenią fakt, że używamy podkładów cukierniczych. Świadczy to o naszym profesjonalizmie oraz szacunku do klienta, który wyciągając w domu tort urodzinowy z pudełka (dzięki użyciu przez nas podkładu cukierniczego) nie będzie miał z tym najmniejszego problemu.
Podkłady cukiernicze sprawdzą się także w hotelach, restauracjach oraz w firmach organizujących szkolenia lub inne eventy, podczas którym miejsce ma poczęstunek. Białe podkładki pod torty z ażurowym wzorem będą wyglądały bardzo elegancko pod serwowanymi wypiekami. W zależności od sytuacji możemy użyć także podkłady cukiernicze w innych kolorach. Na uroczystościach tj. komunia, chrzciny czy wesele sprawdzą się nie tylko białe podkładki pod ciasta, ale także srebrne oraz złote podkłady cukiernicze. Ciekawą opcją są czarne podkłady pod wypieki, które również znajdą swoich zwolenników.
W przypadku ciast wilgotnych z dużą ilością kremu sprawdzą się sztywne podkłady pod torty, które będą odpowiednim wsparciem dla ciast oraz nie nasiąkną tak szybko wilgocią. Warto zwrócić również uwagę na wzór podkładki. W przypadku tortów z kremem w ozdobnych dziurkach podkładki może osadzać się masa. Nie będzie wyglądało to estetycznie. W przypadku ciast z masą, galaretką lub owocami z dużą ilością soku lepiej sięgnąć po podkładki do tortu bez dekoracyjnych wzorów. Ważne jest także, aby podkładka pod tort była ciut większa od wypieku. W przypadku, gdy podkłady cukiernicze kładziemy na patery lub talerze, podkłady cukiernicze powinny być jednocześnie nieco mniejsze od podstawki, na której je umieścimy.
Po podkłady cukiernicze mogą sięgnąć nie tylko osoby prowadzące działalność związaną z wypiekami, ale także osoby prywatne. Własnoręcznie zrobiony tort urodzinowy czy niedzielne ciasto tj. szarlotka będą się znacznie ładniej prezentowały na paterze, jeśli umieścimy je na podkładach cukierniczych z ażurowym wzorem.
Zdjęcie: Caitlyn de Wild/unsplash.com